Monday, 1 April 2013

Rahsia Cantik Menawan

Baru baru ni aku baru belajar cara edit gambar potrait agar gambar muka nampak cantik. Boleh kata tipi la ni, sebenarnya ramai yang guna teknik ni agar muka nampak menawan dan segar.

1) PORTRAIT PROFESSIONAL
Nak beli memang tak mampu, so download trial version pun ok, cuma result tu ada watermark. Untuk belajar perkara baru, no hal. Bukan nak buat business pun. Cuba tengok hasilnya....

Gambar asal                                                                Selepas diedit


Ake besar kan sikit mata tu agar nampak galak!!!. Nampak halus mulus, gebu gitu kan...kan...!!!

 
Gambar Asal dan gambar selepas diedit  

Pada aku, software ni memang mudah untuk digunakan, dan tutorial yang ditunjukkan mudah difahami. 

Untuk gambar ni pulak, aku dah advance sikit....hasilnya

                 Lihatlah.....muda remaja aku jadinya!

Something yang aku realise, janganlah terpedaya dengan gambar gambar model produk kecantikan tambahan pulak yang mahal mahal melampau tu. Setakat gambar cantik, semua tu komputer boleh buat. Rasanya kalau kita ikut petua tok nenek kita zaman dulu pun lebih baik.

Aku cuba gambar Zulaikha pulak.....memang dia comot masa ambil gambar ni! Tak sangka pulak cantik hasilnya.

Tengoklah....kulit maintain licin & gebu...!

Hilang semua parut jerawat

No comments:

Post a Comment

Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.