Tuesday, 20 March 2012

SEMANGAT BARU



Kain dah beli, mesin dah keluar....hai naik pening hubby teman tengok teman beberapa hari ni! SEmangat teman tengah berkobar-kobar ni!. Sejak beberapa hari lalu teman mengadap mesin jahit jer. Ni projek baru. Dah lama tak megang mesin, ni baru ada kesempatan. Banyak betul halangan teman terpaksa ngadap tuk siapkan langsir impian teman nih!






Rasanya dah sebulan teman beli kain cotton ni. Nak buat langsir baru. Last year rumah teman tak ganti langsir masa raya. Nak jimat!!!!! Dua tahun sekali boleh ler. Sekarang nie tengah banyak komitmen kewangan. Ni pun teman berjimat. Kalau tak macam macam teman borong.

Pagi tadi lepas bersiap ke pejabatan, teman siap menjahit lagi. Alhamdulillah, usaha beberapa hari ni, langsir rumah teman dah 50% siap. Tahun ni nak buat style English Design. Teman memang suka dengan English Design tapi memandangkan hubby teman tak berapa hendaknya, tak ler teman nunjuk sangat. Kang hubby teman sekat teman lagi susah!!! hehehe..... . balik ni, teman dah plan, teman nak nyudahkan langsir teman tuh! Teman bayak lagi yang nak buat lepas ni. Nak buat sarung kerusi, alas meja, sarung kusyen....huh banyak nie. Ni kalau hubby teman tak support teman ni, alamak tak tercapai impian teman ni.

*********************************************************************************

23.03.2012

Akhirnya, lepas beberapa hari bertungkus lumus....usaha teman berjaya juga. Alhamdulillah, dengan berkat ajaran cikgu-cikgu kat GIAT MARA KUALA KANGSAR beberapa tahun lalu, setakat ni teman tak penah lagi ler tempah langsir kat orang. Orang buat tempahan kat teman ada ler itu pun dua tiga tahun lepas sebab sekarang ni teman sibuk sangat dengan komitmen kerja dan keluarga. Untuk sendiri punya boleh ler.  Tapi teman sebenonye memang suka menjahit ni!. Seronok tengok hasil jahitan kita digunakan, tambah pulak kalo hubby teman puji....suke teman. Baju pulak, dah lama juga teman tak jahit. Teman selesa tempah kat orang jer. Tak der masa. Lagipun manjahit baju ni seni halus, tak macam jahit langsir atau jahitan lain. Jahit baju urusan mesti betul betul tepat....jahit pun kena teliti, baru baju sedap pakei. Kalau tak tak selesa nanti!

Lepas ni... projek teman nak tuko sarong sofa pulak. Ni nak usaha keras ni! Kalo tak ada yang nolong....tumpo teman. Harap-harap hubby teman nolong teman tuk projek kali nie....ok bye...

1 comment:

  1. As salam...sis lawa la kain tu...beli dekat mana...sye pun suke giler dgn english style...tgok la yg dah siap mana?

    ReplyDelete

Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.