Monday, 15 April 2013

Dah buat e-filing?

Assalamualaikum,
Hai kawan kawan, korang dah hantar borang tax ke belum. Hehe, I pun belum lagi. Tengah kumpul dokumen untuk buat kiraan. Last year lhdn minta i hantar actual documen tuk tax 2010 kat branch jb. Mungkin sebab i claim interest beli rumah. Pas tu i dpt reply minta buat bayaran sebab claim belian komputer tahun 2009. Baru i ingat, laptop tu i lupa nak claim tahun 2009, that y i claim tahun 2010. However, i bayar juga dua ratus lepas. Pas tu apa lagi, i adjust kiraan thn 2009, claim balik laptop. Suppose i dpt refund, tp tak sempat lagi nak check, dah dpt ke belum.
Last week, i dpt lg surat dari lhdn, minta actual copy tuk tahun 2011 pulak. Sebab i claim overpaid kut. Tak sempat lagi nak tengok. Rasanya tak ada apa apa isu.
So, buat kengkawan smua, jgn lupa hantar efiling k. Kena penalti plak nanti. Kalau dpt letter dr lhdn, jgn takut, tak de apa- its normal. Jgn lupa simpan dokumen asal. Kalau ada apa apa soalan pasal tax atau account leh ty saya. InsyaAllah, sy jwp apa yg boleh.

No comments:

Post a Comment

Gadget

This content isn't available over encrypted connections yet.